Η Ουρολογία αποτελούσε μέρος της Γενικής Χειρουργικής στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια τον περασμένο αιώνα, ενώ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών άρχισε να διδάσκεται από το 1886.

Το πρώτο Ουρολογικό Τμήμα στην Ευρώπη, ιδρύθηκε στο Παρίσι από τον Jean Civiale στο Hopital Necker. Το Παρίσι και η Βιέννη αποτελούσαν τα δύο επιστημονικά κέντρα, όπου άρχισε η Ουρολογία με πρωτεργάτες τον Felix Guyon και Theodor Billroth. Κοντά τους έκαναν μετεκπαίδευση πολλοί Έλληνες. Οι πρωτεργάτες της Ουρολογίας στην Ελλάδα ήταν ο Βαρθολομαίος Γκύζης , ο Σπυρίδων Οικονόμου, ο Τζαννής Καϊρης και ο Αλέξανδρος Παππάς. Απ’αυτούς οι τρείς πρώτοι, ήταν κατά σειρά και οι πρώτοι καθηγητές Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, ιδρύθηκε το έτος 1931, διέκοψε τις εργασίες της το έτος 1937, επαναλειτούργησε το 1949 και από τότε συνεχίζει ανελλιπώς τις εργασίες της με τον ίδιο τίτλο. Σήμερα, η Ε.Ο.Ε, αριθμεί περίπου 1200 Μέλη από τα οποία τα 1060 περίπου είναι Τακτικά Μέλη (ειδικευμένοι Ουρολόγοι) και τα 140 Πάρεδρα (ειδικευόμενοι Ουρολόγοι).

Μην κρατιέσαι άλλο, μίλα με έναν ειδικό σήμερα!

Αυτές οι πληροφορίες προσδιορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

© Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία | Copyright 2020 | Πολιτική-Απορρήτου | Ευγενική Χορηγία